Ivo Gleeman

Ivo Gleeman

Ivo Gleeman vindt het heerlijk om als een echte eenmansband door het leven te gaan. Met zijn karakteristieke twaalfsnarige gitaar en footdrums, mandoline en soms mondharmonica trekt hij als een oude troubadour of singer-songwriter van dorp naar dorp en van stad naar stad. Zijn naam is afgeleid van de troubadour uit het boek The Eye Of The World van Robert Jordan. Als kunstenaar zoekt hij niet opzettelijk de eenzaamheid op. Eerder had hij een band, maar solo zijn werkt beter voor hem. ‘Het was een creatie uit noodzaak’, zegt de man zelf. Hij speelt zittend, zodat hij tegelijkertijd met zijn voeten de voetdrums kan bespelen. ‘Het is nu een deel van mij geworden. Het is organisch tot stand gekomen. Zonder dat voel ik me zelfs naakt. Ieder zijn ding, en dit is wat ik doe.’ Die opvallende setting bepaalt zijn geluid, dat sterk Keltisch getint is met hier en daar een Arabisch accent. Heel dynamisch, energiek en heel bijzonder!

Rack m Up

Rack 'm Up

Rack ‘m Up is een formatie die al enkele jaren meedraait. De band is te vinden op Classic Cars Evenementen, Motortreffens en diverse festivals in binnen- en buitenland.

Al enkele jaren verzorgden deze muzikanten de afterparty van Brielle Blues en hebben tevens op het hoofdpodium op de Turfkade gestaan. Het repertoire van Rack ‘m Up bestaat uit pompende Chicago Blues, swingende Rock & Roll en een vleugje Country. Drijvende krachten zijn zanger/gitarist Wilfried Konings en drummer Cor “Mad Max” Fens. Zij worden bijgestaan door sologitarist Hans van den Bosch en bassist Henry Schreuders.

Met jaren ervaring zal het voor deze muzikanten geen probleem zijn om op elk feest een goede sfeer neer te zetten!

The Wieners

The Wieners

Met ruim 120 shows per jaar, is The Wieners de meest optredende rock’n’roll-band van Nederland. Muziek uit de fifties en vroege sixties, gebracht met veel plezier, vakmanschap en hoorbare liefde voor het origineel.
The Wieners spelen de grote hits en minder bekende nummers van alle oude rock’n’roll-helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette, The Everly Brothers en veel meer. Swingend en authentiek!

One White Dog

One White Dog

One White Dog is een zevenkoppige band en speelt Blues en Rock op geheel eigenwijze wijze.

Ruben Hoeke Band

Ruben Hoeke Band

‘Een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.

Straight up Hogs

Straight up Hogs

Heftige en intense blues met veel ruimte voor een stampend en puffend Hammond orgel. Als zanger/organist Thijs Sijbrandij dit bakbeest niet met handen en voeten teistert, geeft hij zijn stembanden en bluesharp op hun donder, hierbij enthousiast gesteund door zijn drie Haagse medemuzikanten.

Little Hat

Little Hat

KLEIN HOEDJE
“Little Hat is waarschijnlijk het best bewaarde geheim van Nederland. Het samenspel tussen deze drie muzikanten is ongelooflijk. Ze zijn the real deal en klinken voller dan veel vier- of vijfkoppige bands. Zoals mijn platendraaiende alter ego, DJ Mojo Man zou zeggen: DIG IT!!!” – Little Victor

Des Fais Do-Do

Des Fais Do-Do

Des Fais Do-Do is een folkmuziekgeoriënteerde band uit het oosten van het land. Er zijn zes mensen bij betrokken, waarvan de meesten sinds het begin van de jaren zeventig een brede ervaring hebben in bands. De instrumentatie bestaat uit de cajun trekzak, accordeon, viool, mandoline, banjo, akoestische gitaar, bas en speciale percussie (‘titfer’, lepels, wasbord, kleine drumkit, cajon), een perfecte samenstelling voor Cajun en aanverwante stijlen van roots muziek, tegenwoordig americana genaamd.

Barrelhouse

Barrelhouse

Barrelhouse, wie kent ze niet? We zijn dan ook blij dat deze band een gaatje in hun touragenda had en bij ons op het podium staat.

The Marbletones

The MarbleTones

The MarbleTones is de jaren vijftig stijl bluesband gevestigd in Nederland die het huis heeft gerockt op vele locaties en festivals, van Duitsland tot de San Francisco Bay Area (VS) en van Finland tot Italië.
Zangeres bassist Anne-Maarten ‘ Hills’ van Heuvelen vermaakt het publiek met een stevige groove.

Mondharmonicaspeler Ben ‘The Thumb’ Bouman speelt gekke en virtuoze solo’s terwijl hij rondspringt en buizenversterkerprofessor A.J. Folkerts speelt wat vaste gitaar en draait om de smaakvolle solo’s.

Het nieuwste lid van de band is drummer Paolo de Stigter, die in maart 2017 bij de band kwam. Jong van leeftijd maar met een oude bluesheart!!

De MarbleTones zijn opgericht in 2001 en zijn terug na een periode van alleen buiten Nederland spelen.

1 2