The Men Unplugged

The Men Unplugged

The Man Unplugged bestaat uit Gerrit van der Spaan op gitaar en zang en George Reijnders op bluesharp. Dit duo heeft een geheel eigen sound en speelt (heerlijke nummers met blues en traditionals en eigen nummers.

Peetman

Peetman

Delta Blues met kracht en diepte. De onemanband is een traditie die vele jaren teruggaat. Peetman kwam het op het spoor toen hij naar een manier zocht om zijn Delta Blues repertoire meer kracht en diepte te geven. Zijn sets bestaan uit covers van blues grootheden als Muddy Waters, Big Bill Bronzy en natuurlijk Robert Johnson.

Big Bo Brocken

Big Bo Brocken

Meervoudig award-winnaar Bo Brocken (1966, artiestennaam: Big Bo) speelt al meer dan 35 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, mondharmonica, snare drum, hi-hat en bassdrum. In deze “one-man-band” setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert. Emotionele akoestische Blues, vlotte Ragtime en doorleefde Deltablues, songs vol bezieling gebracht, worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en akoestisch fingerpicking werk.

Van Tastik

Van Tastik

“No Gods, No Masters”The Dark Reverend VAN TASTIK een film waardig leven gehad. De muziek van, VAN TASTIK is duisternis en onrust en draagt een onmiskenbare muzikale sfeer met zich mee – tegelijkertijd melancholisch en energiek met een “stem die vanaf de eerste noot energie oproept”. Bij zijn optredens verbindt hij zijn publiek door zijn authenticiteit, muziek en humor. We hebben allemaal een duisternis in ons – en VAN TASTIK laat ons het beest bevrijden.

Roadkill Casserole

Roadkill Casserol

Roadkill Casserole is eind 2013 opgericht door gitarist en zanger Sven van der Maas, toen hij na jaren in Amerika gewoond te hebben, weer terugkwam naar Nederland. Roadkill Casserole is een bluesband die allerlei stijlen speelt, met als doel dat het één groot feest gaat worden. Lekker swingen op de mellow blues en stevig rocken bij de bluesrock!
Sven van der Maas: zang/gitaar, Dick Sol: drums, Johan Bravenboer, bas.

Mojo Hand & Luca

Mojo Hand & Luca is een bluesband met het blues-hart op de juiste plaats. De 5-koppige band bestaat uit de “ervaren” rotten van Mojo Hand aangevuld met het jonge en bijzondere gitaartalent Luca Holkenborg. Mojo Hand is al een gevestigde naam op de Nederlandse bluespodia. Met Luca erbij ontstaat een combinatie met een nog interessanter muzikaal niveau.

Ondanks Luca’s zeer jonge leeftijd (14) speelde hij al met tal van grote namen mee. (o.a. John Primer, Danny Bryant, Phil Bee). Luca behoort tot de nieuwe generatie die de Blues levend gaat houden. Dit talent moet je zien.

Met een mix van eigen nummers en bewerkte covers worden diverse Blues stijlen met veel passie, kwaliteit en speelplezier ten gehore gebracht.

De energieke live show is een reis door het Blues landschap. Van funky stuff naar een stuwende boogie en van een swingende shuffle naar een ingetogen song. Door de uitgebreide instrumentale bezetting is het geluid compleet én veelzijdig. (orgel, piano, mondharmonica, 2 x gitaar, drums, bas en twee bandleden met zang)

Joep de Greef zang, toetsen en bluesharp, Frank Reemers zang en gitaar, Luca Holkenborg gitaar, Jules van Bussel bas, Johan van Lanen drums.

No King

No King

Een jonge band met roots in het Oosten van het land. Strakke blues wordt afgewisseld met stevige bluesrock, gespeeld met lekkere funky invloeden. Heerlijk gitaarspel, een Hammondorgel (uiteraard met Leslie), solide drums en een strakke bas bezorgen een onvergetelijke ervaring!
Sjoerd Schelvis: Hammond & vocals, Jelle Wunderink: guitar, Stijn Middelhuis: bass, Lars Middelhuis: drums.

Stef Paglia

Catfish GBR

Stef Paglia brengt met zijn band een unieke mix van blues, rock en soul.
Variërend van pompende grooves, ruige fuzz geluiden tot zachtere dromerige klanken. De ritmesectie zorgt voor een strak en soulvol ritme. Vocale
harmonieën zorgen voor maximale impact en emotie bij hun optredens. Ben
je klaar om te grooven?

Robbert Duijf Band

Robbert Duijf Band

Winnaars van de Dutch Blues Challange 2023! 

Robbert brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie. Zoon Rubin speelt op de contrabas, hij is een getalenteerde jonge muzikant met een groot hart voor de blues. Robin Zalm, met ruime ervaring als drummer bij Volumia, Henk Westbroek, de Herman Brood Band en vele andere bands, is een veelzijdige drummer met een heerlijke groove.

Magic Frankie and The Blues Disease

Magic Frankie and The Blues Disease

Na ‘five long years’ van afwezigheid is blues fenomeen Magic Frankie terug!
Gezondheidsproblemen zorgden voor een noodgedwongen tijdelijk afscheid van de podia.
Magic Frankie & The Blues Disease hebben met hun krachtige en swingende Chicago blues en Frankie’s virtuoze en bijtende gitaarspel vanaf de jaren 80 een overweldigende indruk gemaakt in de vaderlandse en internationale muziekwereld.
Magic Frankie: guitar & vocals, Coen van den Berg: drums, Pim Spetter: piano, Joris Verbogt bass).

1 2