Winnaar ‘Keeping the Blues Alive’ award!

Gisteren heeft Stichting Brielle Blues tijdens de Dutch Blues Awards in TivoliVredenburg een belangrijke erkenning in de wacht gesleept. Het festival is bekroond met de ‘Keeping the Blues Alive’ award, een blijk van waardering voor hun onafgebroken inzet om de blues levend en bruisend te houden in Nederland.
De prijs werd opgehaald door een enthousiaste groep vrijwilligers, die met trots de geest van Brielle vertegenwoordigden. “Deze award is een fantastische erkenning voor onze vrijwilligers en alle betrokkenen die jaar na jaar dit festival mogelijk maken,” aldus een trotse Marcel Oranje, voorzitter van de stichting.
Sinds de eerste editie in 1992 is Brielle Blues uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande bluesfestivals van Nederland, met jaarlijks tot 15.000 bezoekers. Het festival, dat iedere laatste zondag van juli gratis te bezoeken is, biedt een podium aan zowel gerenommeerde als opkomende bluesartiesten.
De award voor ‘Keeping the Blues Alive’ onderstreept niet alleen de populariteit van Brielle Blues, maar ook de belangrijke culturele bijdrage die het festival levert aan de stad Brielle en aan de blues scene in het algemeen.
De Dutch Blues Awards zetten elk jaar talloze bluesbands, muzikanten en organisaties in het zonnetje. Tijdens deze editie kwam Magic Frankie, die ooit op de eerste editie van Brielle Blues speelde, in de Hall of Fame terecht en won Bas Paardekooper de award voor beste muzikant. Parallel aan de awards vond de Dutch Blues Challenge plaats waarbij de band Five Dollar Shake de winst pakte en daarmee een plek veroverde in het programma van Brielle Blues 2025.