https://www.matrans.nl/

Matrans Marine Services B.V

Experts in lashing & securing

Havenbedrijf Matrans is al 38 jaar dé Rotterdamse specialist in het los- / vastmaken van ladingen aan boord van zeeschepen. Door de nauwe samenwerking met ECT Hutchison Ports (Europe Container Terminals) is Matrans snel uitgegroeid tot een begrip in de Rotterdamse haven.

Lashing & Securing

Containers op zeeschepen vastzetten en losmaken

Wanneer ladingen aan boord van zeeschepen niet goed vastgezet zijn, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor de veiligheid op een schip. De ladingen kunnen op volle zee gaan schuiven en in het ergste geval kan een schip kapseizen. Het werk van een sjorder is daarom erg belangrijk en neemt een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Matrans is dé specialist in het vastzetten en losmaken van ladingen aan boord van zeeschepen en vormt de dagelijkse spil bij een vlotte en veilige afhandeling van containers. Bij het uitvoeren van onze werkzaamheden (het zogenaamde sjorwerk) staat veiligheid voorop. Communicatie is in ons werk het belangrijk om die veiligheid te kunnen garanderen. Daarom zorgen wij ervoor dat onze collega’s altijd goed geschoold en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

De werkzaamheden worden verricht in de grootste haven van Europa op de twee terminals van Hutchison Ports ECT (Euromax en Delta). De werkzaamheden worden 24/7 uitgevoerd. Dag- en nacht zijn er dus medewerkers van Matrans bezig met het los-/vast maken van containers op de zeeschepen.

Radioman Dek

Containers op een veilige manier laden en lossen

Het belangrijkste bij het laden en lossen van zeeschepen is dat het veilig gebeurt. Van de radioman dek wordt daarom de nodige ervaring en expertise verwacht. Wij zorgen ervoor dat containers en hun inhoud op een correcte en veilige manier worden geladen en gelost.

Door weer en wind staan onze medewerkers daarom in direct (radio)contact met de sjorders, de scheepsbemanning en het kraan-team om de aan- en afvoer van containers zo soepel mogelijk te laten verlopen. Aan dit alles gaat een optimale voorbereiding vooraf, namelijk de voor inspectie aan boord, onder de kraan en het grondig lezen van het stuwplan.

Reachstacker / Terminal trekker / Algemeen chauffeur

Om scheepsladingen op een correcte manier te structureren, verplaatsen, laden en lossen zijn er ervaren chauffeurs nodig. Op een overslaglocatie wordt een reachstacker chauffeur ingezet om containers te verplaatsen en te stapelen op vrachtauto’s of terminaltrekkers. De terminal trekker chauffeur is verantwoordelijke dat dit proces zo efficiënt en veilig mogelijk gebeurt.

Write a Reply or Comment